.

No es fácil en los tiempos que corren mantener el rumbo estable, no perder el Norte. Este blog, como cuaderno de bitácora de los acontecimientos de nuestra realidad más inmediata, la realidad de nuestro entorno, de nuestro pueblo y sus gentes pretende manejar el timón...

martes, 1 de mayo de 2012

1 DE MAIG DIA DEL TREBALLADOR

 
Chicago: 1 de maig de 1886, 200.000 treballadors van iniciar la vaga, mentre que altres 200.000 obtenien aquesta conquesta amb la simple amenaça d'atur.


 Assequeu les vostres llàgrimes, els que patiu! Tingueu coratge, esclaus! Aixequeu!


Els Màrtirs de Chicago són els cinc treballadors anarquistes condemnats a mort i els tres condemnats a presó el 1886, acusats injustament de llançar una bomba contra la policia en la gran mobilització per la jornada laboral de 8 hores que es va iniciar l'1 de maig del mateix any.


Actualment, l'1 de maig, no només és celebrat pels obrers, sinó també pels treballadors de tots els sectors de la societat. Des de les autoritats de l'Estat fins als nens de les escoles, tots fan activitats que reconeixen la importància del treball en el desenvolupament individual i en el progrés de la societat.

1 DE MAIG 2012
Ens estan destrossant l'estat del Benestar: els drets de la classe treballadora (veritables pilars d'aquest estat del Benestar), els serveis públics essencials com la sanitat, l'ensenyament, el transport públic, etcètera.

Amb aquestes reformes i amb la falta de treball, a més d'estar generant frustració i de fer-nos sentir els culpables d'aquesta crisi, ens indueixen a la radicalització i a la rebel·lia.

Si perds referents, perds perspectiva. La història són els referents, i tenim molts, els suficients com per canviar la perspectiva actual.


Assequeu les vostres llàgrimes, els que patiu! Tingueu coratge, esclaus! Aixequeu!
Adolph Fischer

No hay comentarios:

Publicar un comentario